Midt oktober udkommer Line Juncher Lysdahlgaard og interesseorganisationen ’GlemMigEj’ med en digital platform, der kan give unge skærmbrugere en nødvendig pause og samtidig styrke deres psykiske og fysiske velvære. 

Dette er et AI-genereret billede, der er lavet ved hjælp ad Ideogram.ai

Skærmbrug er blevet en integreret del af hverdagen både for børn og voksne. Især unge bruger mange timer foran computerskærmen. Det fik Line Juncher Lysdahlgaard, der er mor til to og uddannet underviser i børne- og familie yoga til at tænke i nye baner. Der må gerne være et element af sundhed ifølge Line. Også selvom man sætter sig foran skærmen.  

Med udspring i børneyogaen har Line kreeret øvelser, der er egnet til netop dette og begrunder:  

’’Man får både styrket muskulaturen i kroppen, sanseintegrationssystemet og hele det her balancesystem, som er virkelig vigtigt for, at børn kan fungere. Særligt i forhold til skolemiljøet, hvor man skal sidde og koncentrere sig og være i stand til at modtage læring.’’  

Den nye digitale platform er et samarbejde med den nyopstartede interesseorganisation ‘GlemMigEj’. De så Line spille rigtig godt ind i den efterspørgsel, de oplever inden for handicapområdet. For lige som børn og teenagere bruger tid foran skærmen, kan børn med autisme eller andre handicap finde tryghed foran skærmen. Det fik stifter Heidi Møllnitz Rasmussen til at række ud.  

Hjemme og ude  
Morrollen gav Line Juncher Lysdahlgaard glæder, men også bekymringer i forhold til den tid vi lever i. Line er langt fra skærmforskrækket, blot bevidst om den tendens og udvikling, der eksisterer: 

’’Jeg tænkte, hvordan kan jeg gøre det bedste for mine børn og hjælpe dem til at låse op, ind til alle deres gode kompetencer. Alt det, der ligger inde i dem og øge deres selvværd, samtidig med deres sundhed? Det er det, jeg mener, at børneyoga kan.’’  

Med hjemmet som grobund, underviser Line i dag, blandt andet i Musikhuset med børne- og familieyoga, og med den opkommende digitale platform kan gameryoga også snart slå sine folder.  

Line mener, at selv folkeskole kan være en potentiel bruger af initiativet. Både i forhold til børneyoga for de yngste klasser og gameryoga i forbindelse med e-sportstilbud.